Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Batavus

Vakmanschap sinds 1904

Het Heerenveense Batavus heeft een zeer uitgebreid assortiment. Van dit merk kunt u e-bikes, stadsfietsen en hybrides/ toerfietsen kopen. Zo is er altijd een fiets die bij u past, of u nu korte ritjes fietst naar de stad of lange tochten door de natuur maakt.

Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. Volgende
Pagina
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. Volgende

Passie voor fietsen

Vakmanschap sinds 1904

Het ontstaan van Batavus is te herleiden tot een winkel in uurwerken en naaimachines, opgericht door Andries Gaastra in 1904. Na twee jaar werd het assortiment uitgebreid met Duitse fietsen van het merk Presto. Snel hierna volgden zelf gemaakte fietsen onder de huidige naam Batavus. Batavus maakt ondertussen al meer dan honderd jaar kwaliteitsfietsen en is één van de grootste fietsfabrikanten in Nederland. Zelfs na al die jaren blijft Batavus innovatief in het design van hun fietsen en blijven ze doorontwikkelen. Dit blijkt uit de vele awards die gewonnen zijn door Batavus fietsen, waaronder de 'Fiets van het Jaar' titel die in de afgelopen 20 jaar maar liefst 4 keer aan een Batavus fiets is toegekend.

Batavus fietsen worden gekenmerkt door het gebruik van hoogwaardige materialen en worden milieuvriendelijk geproduceerd. In de fabriek worden alle grondstoffen en apparatuur getoetst op duurzaamheid en wordt een eigen waterzuiveringsinstallatie ingezet om het afvalwater opnieuw te gebruiken.

Namen

Door de namen van de elektrische fietsen kunt u gemakkelijk zien welk systeem er gebruikt wordt, hoeveel versnellingen de fiets heeft en op welke plek de motor zit. 

 • De eerste letter staat voor de plek van de motor: F voor front, M voor midden en R voor rear.
 • Het aantal versnellingen staat aangegeven in het midden van de model-naam. 
 • Vervolgens volgt het type systeem. E staat voor E-motion, I voor ION, B voor Bosch en S voor Shimano STEPS.

De Batavus Wayz E-Go Comfort F7e heeft bijvoorbeeld de motor voorin de fiets, 7 versnellingen en wordt aangedreven door een E-motion motor.

E-go staat voor Easy Going. Zo fietst u soepel en licht.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Close Inloggen